Извънредното положение в Египет ще продължи до 30 юни 2012

  • 21 септември 2011 19:20

  • 719
  • 0
Извънредното положение в Египет ще продължи до 30 юни 2012
©

Управляващите в Египет военни обявиха днес, че извънредното положение в страната ще продължи до края на юни 2012 г. въпреки настояванията на демонстранти и правозащитници то да бъде отменено бързо, предадоха осведомителните агенции.

Законът за извънредното положение бе удължен с две години в средата на миналата година, когато президентът Хосни Мубарак още беше на власт. Протестиращите египтяни, които свалиха режима на Мубарак през февруари, искаха мярката да бъде отменена. Но армията, която пое властта след оставката на Мубарак, заяви, че извънредното положение ще продължи след нападенията срещу израелското посолство в Кайро, вследствие на които Израел изтегли посланика си.

Освен това военните обясниха, че запазването на извънредното положение ще помогне в борбата с бандитизма и други престъпления в Египет, посочва Ройтерс.

ИТАР-ТАСС цитира генерал Адел ал Мурси от Висшия съвет на въоръжените сили, който опровергава появили се днес в редица египетски медии съобщения, че извънредното положение се отменя.

Генералът обясни, че военните нямат пълномощията да прекратяват или удължават режима на извънредното положение, тъй като това е
в прерогативите на президента.

Последвайте канала на

БТА
719 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини