Баба от плевенско село стана на 100 години

  • 15 юли 2014 19:01

  • 906
  • 0
Баба от плевенско село стана на 100 години
©

Жителите на плевенското село Беглеж днес се поздравиха с първата столетница в селището. Това съобщиха от община Плевен. Бона Славчева Колева, която отпразнува своя вековен юбилей, бе приветствана от заместник-кмета на Плевен Дамянка Владимирова. Тя й връчи цветя и парична премия от 500 лева по решение на Общинския съвет.

Баба Бона получи поздравления и подаръци от кмета на Беглеж Павлина Владимиров и от женското дружество в селото. През живота си Бона Колева се е занимавала основно със земеделие. Земляците й я описват и като ненадмината в тъкането и плетенето на дантели. Самата тя казва, че не страда от болести и не пие лекарства, но "краката не я държат". Имала една дъщеря,която не е между живите. Радва се на двама внука и един правнук.

Живее със своя зет Тодор, който по думите й се грижи отлично за нея. Юбилярката пази като скъп спомен снимка на съпруга си Георги, яхнал кон на ген. Владимир Стойчев от времето, когато служил в Първа българска армия. Столетницата смята, че дължи дългия си живот най-вече на голямото разбирателство и взаимопомощ в семейството и близките.

Последвайте канала на

Нора Виткова
906 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини