Оцелелият при жп катастрофата машинист: Не съм виновен

  • 14 юли 2014 15:19

  • 6430
  • 5
Оцелелият при жп катастрофата машинист: Не съм виновен
© Булфото

Семафорът в участъка край жп гара Калояновец, където дерайлира влакът София-Варна, е показвал движение на влаковата композиция направо, а не отклонение в ляво или в дясно. Това твърди машинистът Христо Тиляшев, който е управлявал влака, съобщава news7.

Досъдебно производство за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице и смърт на едно лице, при управление на подвижен железопътен състав, е образувала Окръжната прокуратура в Стара Загора. На този етап разследването е срещу неизвестен извършител, уточни говорителят на прокуратурата Нейка Тенева.

Направена е аутопсия на загиналия машинист, проведен е и разговор с оцелелия му колега Христо Тиляшев. Тенева отказа да навлезе в подробности какво е разказал машинистът, защото следствените работи продължавали, но изрично уточни, че към момента към 42-годишния Христо Тиляшев не са повдигнати обвинения. За да бъдат уточнени причините за инцидента, ще помогне и материал от видеокамери в района.

Жената, с която машинистът живеел на съпружески начала, разказва, че семафорът в участъка е показвал движение на влаковата композиция направо, а не отклонение в ляво или в дясно, което означава, че скоростта не е било нужно да бъде променяна.

Междувременно директорът на болницата в Стара Загора проф. Петрина Чакърова съобщи, че състоянието на пострадалите след инцидента остава стабилно.

Най-пострадал е помощник-машинистът, който е управлявал дерайлиралия влак. Той е със счупено ребро, но за щастие, без увреждане на белия дроб. Пострадали са и коленете му, поради което се налага оперативна намеса.

Последвайте канала на

Нора Виткова
6430 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Дръж се !

2014.08.12 | 23:42

5
Народът е с теб машинисте. Курвите от началството ще се опитат да те натопят, но ти си опитен работник със стаж, бори се до последно против пиявиците на капитала, и нека смъртта на твоя другар не бъде напразна!
случаен

2014.08.12 | 23:41

4
Няма машинист, който иска да се самоубие!!! В кабината са двама и ако случайно единият е несигурен за сигнала задължително пита другия! Ако и той не е сигурен спират влака! Писнало ми е от разни капацитети да се изказват неподготвени! Не знам вече колко години железниците се управляват от абсолютни некадърници
салваторе_спасител

2014.07.14 | 21:08

2
СПОРЕД МЕН ИМА" ЦИГАНСКА ВРЪЗКА" В СЛУЧАЯ! и НАРОЧНО ПОМИТАТ СЛЕДИТЕ, ДА НЕ СТАНЕ СТРАШНО! ДАЙТЕ ЗАПИСИТЕ ОТ КАМЕРИТЕ!ТЕЗИ МАШИНИ(ЛОКОМОТИВИ) иМАТ НЕЩО КАТО "ЧЕРНА КУТИЯ" КОЕТО ЗАПИСВА ДАННИ! ХОРА СЕ ВОЗЯТ ВСЕ ПАК! ПРЕДНИЯ ИНЦИДЕНТ БЕШЕ ЧЕ УЖ МАШИНИСТА ИСКАЛ ДА ПОКАЖЕ НА ПРИЯТЕЛКАТА СИ С КОЛКО ВЪРВИ ВЛАКА! СЕГА И ТОЗИ ЛИ...
диди

2014.07.14 | 21:08

3
На 11.07.14г. циганите към Овча Купел счупиха стъклата на влака с камъни и без това там те карат много бавно от техните боклуци които са стигнали до релсите и чупят стъкла не за първи път ,НИКОГА не са глобени и наказани ,сега е същото взели са си малко желязо за да оцелеят

2014.07.14 | 21:07

1
Циганската махала е на 20м (буквално) от релсите. Или пак са си брали желязо или са хвърлили нещо на релсите. Сега естествено ще се оправдаем с машиниста да не закачаме елктората преди изборите.

Добави коментар

Водещи новини