Арабин в кома след алкохолен бас в Американския университет

  • 20 септември 2011 07:06

  • 1313
  • 1
Арабин в кома след алкохолен бас в Американския университет
©

24-годишният Хабил Зада, студент в Американския университет, бе приет по спешност в реанимация на благоевградската болница, след като изпаднал в алкохолна кома, пише в. Струма.

Инцидентът станал завчера през нощта, половин час след полунощ по време на купон в студентските общежития. Запознати твърдят, че той изпил значително количество уиски, след като се хванал на бас. Получил натравяне и изпаднал в нестабилно състояние. На място му е оказана първа помощ от спешен екип начело с невролога д-р Кр. Стойчев и с линейка е транспортиран до болницата.

Пациентът бе приет в коматозно състояние със силна интоксикация на организма, стабилизиран е след проведено интензивно лечение, в момента е адекватен, съобщи дежурният анестезиолог д-р С. Караджов. Той уточни, че студентът остава под активно лекарско наблюдение още 24 часа и днес ще бъде изписан.

Медицинската статистика сочи, че всяка седмица в приемно отделение на МБАЛ - Благоевград обслужват по 2-3 спешни случая след алкохолно натравяне и сбивания под влияние на чашката.

Последвайте канала на

Novini.bg
1313 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дон Цицорко

2013.10.09 | 15:37

1
Хабиби,корана не забранява ли употребата на алкохол? АМАТЬОООРРРРРР

Добави коментар

Водещи новини