Буря отвя състезателен гълъб в Родопите

  • 11 юли 2014 16:23

  • 2430
  • 2
Буря отвя състезателен гълъб в Родопите
© Getty Images/Guliver

Състезателен гълъб, заблудил се при последните бури, кацна в двор в Момчиловци, обърквайки пътя към София, разказват семейство Димитрина и Николай Бойчеви от родопското село, цитирани от БТА.

В техния двор е приютена птицата, която ще бъде изпратена с превозно средство до стопаните му в столицата. Гълъбът се заблудил по пътя от Китен към София, който трябвало да прелети като участник в състезание.

Гълъбицата с необичайно пъстра окраска е намерена от семейство Бойчеви, кацнала до отглежданите от тях гълъби на открито.

Крилатият състезател е идентифициран по телефонния номер на стопаните, изписан на пръстен на крака. Семейство Бойчеви известили собственика на птичето в с. Кривина. "Добри хора са намерили моята гълъбица и ще ми я върнат", радва се стопанинът Георги Георгиев.

Той разказва, че пернатото трябвало да прелети състезателния маршрут от Китен до София, но вероятно се отклонило и заблудило при разразилите се бури през седмицата.

Бойчеви се грижат за изгубилия се гълъб, който в следващите дни ще бъде превозен до стопаните си.

Последвайте канала на

2430 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.07.14 | 17:03

2
Вместо да си направят супа, те ще го върнат. Браво!

2014.07.12 | 12:51

1
Кой гладен, чИрвен пеераЗ иска да изяде гълъба, че ми турга минус? До гълъбите ли допряхте ве червени кратуни??? Мамицата ви!

Добави коментар

Водещи новини