Андреева: За да се даде на един сектор, трябва да се вземе от друг

  • 09 юли 2014 15:41

  • 1830
  • 2
Андреева: За да се даде на един сектор, трябва да се вземе от друг
© Булфото

Актуализация на бюджета на НЗОК може да се направи и без да се актуализира държавният бюджет. Това заяви здравният министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския пред Дарик.

Андреева уточни, че все още се работи по вариантите, като те ще бъдат базирани на възможностите на касата за вътрешна реорганизация. Тази актуализация неминуемо ще доведе до бюджетен дефицит.

Андреева обясни, че решението да се актуализира бюджетът на НЗОК е консенсусно. „Това е политически консенсус. В момента всеки проблем, дори и частен, се яхва и се упражнява в риторика на политическо говорене и предизборна кампания. Но никой не дава предложение как да бъде решен проблемът. Ако ви прави впечатление, трети месец голям законопроект, който цели поставяне на някакви нови правила, на стартиране на някаква частична реформа в здравеопазването отлежава в парламента. Седмица или две беше в дневния ред на парламента, но нямаше кворум. За кого е важно здравеопазването?! Само за кабинета!".

По думите на здравния министър за да се даде на един сектор, трябва да се вземе от друг. „Това ще наруши баланса в другия сектор", допълни Андреева.

Тя каза още, че са обмисляни различни варианти за справяне със ситуацията чрез промяна на законодателството - например, държавата да увеличи здравните вноски за децата или пък държавните служители да поемат част от здравните си вноски сами, но в ситуация на неработещ парламента няма как това да се случи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1830 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
bulgarin

2014.07.14 | 13:11

2
вземете от СЕКТОР ПП ! М А М И Ц А Т А ВИ МРЪСНА !

2014.07.14 | 13:11

1
Ами като го казваш, защо не прехвърлихте пари от тутюнопроизовидтелите и от общините на ДПС към здравната каза? Защо не прехвърлихте пари от социалните помощи/ парите за циганите/ към здравната каса? За една година само говорите а дейстията ви са никакви сизключение на това, че обилно прехвърляте пари към ваши фирми и най-вече към фирми на хора от ДПС. Очаквам обратна връзка, Андреева!?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини