Поставиха под карантина Центъра за имигранти в Ковачевци

  • 09 юли 2014 11:47

  • 1154
  • 3
Поставиха под карантина Центъра за имигранти в Ковачевци
©

Под карантина е поставен Центърът за имигранти в с.Ковачевци, съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Перник. Ограничението е наложено заради регистрираните там случаи на варицела. От началото на месеца са заболели 7 деца, 2 от които се лекуват в болница, а останалите са на амбулаторно лечение.

Няма заболели от персонала, нито от възрастните в лагера, сочи редовният месечен доклад на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Перник, изпратен до областната администрация. Екипи на РЗИ - Перник извършват ежеседмичен мониторинг на хигиената в лагера. До момента не са регистрирани пропуски и несъответствия.

В лагера е установен и случай на малария при 54-годишен афганистанец. Болният е насочен за хоспитализация в специализирана клиника в София. Този вид малария не се предава от човек на човек, а се причинява от комари, уточняват от областната администрация. Връчени са предписания за наблюдение на контактните лица, преустановяване на плановите имунизации, прием на неболедували деца и масови мероприятия.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1154 3

Коментари 3

Добави коментар
svidetel

2014.07.10 | 04:02

3
Za varicelata ima karantina, a za bolnite ot SPIN ne ! Vseki da si pravi analizite i zaklyu4eniqta.......

2014.07.10 | 04:00

2
защо има авганистанци в бежански лагер? в авганистан няма война?! защо не се депортират?

2014.07.10 | 04:00

1
Не ви искам ЕС. Уж трябваше да тръгнем към културата, а то се оказа, че тръгнахме към циганията. Писна ми от цветнокожи кърлежи. Вън България от ЕС! Вън всички емигранти от България!

Добави коментар

Водещи новини