Шпионска драма заплашва отношенията между Берлин и Вашингтон

  • 07 юли 2014 09:44

  • 1755
  • 2
Шпионска драма заплашва отношенията между Берлин и Вашингтон
© Getty Images/Guliver

Германският президент Йоахим Гаук предупреди, че има опасност отношенията между Берлин и Вашингтон още повече да се обтегнат след ареста на предполагаем американски шпионин, предаде ДПА.

Ако се потвърдят подозренията, че служител на германското разузнаване е шпионирал за САЩ, тогава е време да се сложи граница, каза Гаук. От своя страна, вътрешният министър Томас де Мезиер определи ситуацията като "сериозна": "Очаквам бързо и еднозначно изявление от страна на Съединените щати по въпроса. Американците продължават да бъдат нашият най-важен партньор в международното сътрудничество по въпросите на сигурността и борбата с тероризма, но това сътрудничество не е безкритично".

Германски служители потвърдиха, че е арестуван германец по подозрение в шпионаж. Мъжът признал, че е откраднал стотици документи и ги е предал на американски агенти срещу 25 000 евро.

Случилото се заплашва още повече да охлади отношенията между САЩ и Германия, след разкритията, че американските служби са подслушвали телефона на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1755 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.07.12 | 15:59

2
Nisto niama da promeniat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Merkel e otdavna vseotdaino nadupena !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2014.07.12 | 15:59

1
от край време сащ четът чужди писма

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини