Забраниха къпането в района на Офицерския плаж

  • 03 юли 2014 15:37

  • 1217
  • 0
Забраниха къпането в района на Офицерския плаж
©

Здравните власти във Варна забраниха къпането в района на Офицерския плаж. В морската вода там е установено замърсяване с ешерихия коли и чревни ентерококи.

Къпането в района ще остане забранено, докато не бъдат констатирани резултати, отговарящи на стандартите за водите за къпане, съобщават от Регионалната здравна инспекция. В понеделник Община Варна ще бъде готова с окончателния списък на засегнатите от наводнението в "Аспарухово" домакинства, които ще имат нужда от покъщнина. Списъкът се подготвя след обследване на място заедно с представител на Общината. По първоначални данни домакинствата, които се нуждаят от покъщнина, са около 1000. Председателят на Областната организация на БЧК Илия Раев съобщи, че над 40 фирми в момента даряват бяла и черна техника, както и предмети за бита. "Това са големи дарители, които даряват по един тир бяла техника. Вече няколко тира има. Просто да поемем нуждите на хората. Над 100-150 уреда ще има бяла техника за пострадалите семейства. Ще се разпределят със списък на Общината, подписан, подпечатан от тях и чак тогава ние даваме конкретно къде. Ние имаме и по-голяма идея, която се опитваме да направим сега. Още преговаряме за дарител, който иска да подари къщички, тип "сандвич", разкри той, цитиран от БНР.

Един от дарителите, Стилиян Стойков, който безплатно мие обществени и частни сгради в "Аспарухово" обясни, че му липсва координация с Общината, но разбира за нуждите от почистване от програмите на националното радио. "Чуваме по радиото, че трябва да се мият детски градини, намираме си най-наводнената, където има най-много доброволци да вадят кал и отиваме да мием", каза той. Над 350 са индивидуалните дарители за пострадалите в квартала.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1217 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини