Световната банка ни сигнализира за забавени ратификации

  • 03 юли 2014 13:21

  • 1703
  • 5
Световната банка ни сигнализира за забавени ратификации
©

"Днес трябваше да приемем няколко ратификации, сред които взаимни споразумения със Световната банка, свързани с пътната инфраструктура и водоснабдяването. Липсата на кворум може да провали подписването на споразуменията, а отпуснатите средства едва ли ще се харчат от това правителство, но със сигурност от България".

Това каза заяви пред журналисти в пловдивското село Граф Игнатиево председателят на Народното събрание Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, помолен да коментира дали има важни предложения, които могат да останат негласувани, ако парламентът на практика спре да работи още отсега.

Миков уточни, че заради забавянето им е получил писмо от Световната банка, с което се препоръчва спешно да се предприемат мерки за ратификацията. В тази връзка председателят на парламента добави, че с писмо до всички парламентарни групи ще информира депутатите за проблема, защото, по думите му "последиците ще са лоши за България, а не за това правителство".

Като важни документи той посочи и ратифицирането на споразуменията за асоцииране към ЕС на Молдова, Украйна и Грузия, които бяха подписани миналата седмица. Като страна-членка на ЕС България трябва да ратифицира споразуменията в рамките на този месец, защото до октомври те трябва да бъдат ратифицирани и в Евросъюза, уточни Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Има и други въпроси, свързани с българските граждани, добави той и като пример посочи Закона за автомобилните превози в частта му за възрастта на автомобили и възможността по-стари коли да се използват за таксиметрови превози.

Запитан кой ще бъде виновен, ако това не се случи, Миков не коментира, но добави, че "всеки ще се оправдава, ще коментира, но в крайна сметка страдат българските граждани". Той се въздържа и от прогнози за това, дали до края на съществуването на парламента ще има заседание. Поне за гласуване на оставката на кабинета председателят на НС очаква да има кворум и "това, което всички толкова време очакваха - да се случи".

Помолен да коментира обвиненията, че в "12 без 5" се внасят предложение за разглеждане и гласуване в НС, с което се бетонират хора и в следващото управление Миков, отговори, че "след като парламентът работи до 12 часа, нормално и в "12 без 2" също да работи". По думите му работата на държавата никога не приключва и винаги има следващо правителство и институции, които работят.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно бе в Граф Игнатиево по повод настаняването на многодетно семейство Мариела и Костадин Гелеменови в дом, осигурен и обзаведен със средства, набрани чрез поредица дарителски акции на фондация "България си ти", съобщава БТА.

Последвайте канала на

1703 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.07.04 | 10:34

5
Накратко: Социалист = Крадец.

2014.07.04 | 10:34

4
Дръпни една ракийка, Мишо, и не му мисли много!

2014.07.04 | 10:34

3
Най-страшното робство в историята на България е Комунистическото робство!!!

2014.07.03 | 23:51

2
HVANI EDINIYA UDARI DRUGIA

2014.07.03 | 23:51

1
правилно не с а ратифицирани искат д а ограбят народа ни с десетки милиарди живи евра без да имаме нужда от такива разходи

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини