Гъркът, блъснал Катя на спирката, се призна за виновен

  • 02 юли 2014 16:47

  • 2321
  • 4
Гъркът, блъснал Катя на спирката, се призна за виновен
© Булфото

Гръцкият студент Христос Боскос, който блъсна 16-годишната ученичка Катя Матеева на спирка в Пловдив, се е признал за виновен пред разследващите.

Това съобщи прокурор Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура, наблюдаваща случая, цитиран от Фокус. Прокуратурата му повдигна конкретизирано обвинение. Повдигнати са обвинения и на двамата водачи на превозните средства, участващи в катастрофата, каза Илиев. Те са с еднакви текстове, но различни нарушения по Закона за движение по пътищата. За Боскос това е движение с превишена скорост, с която той е влязат, на червен светофар, в кръстовището. Скоростта е била 98 км/ч. Другият водач пък не се е съобразил с всички обстоятелства на пътното платно, така че да контролира автомобила си при опасност.

Всеки ще си понесе наказанието в зависимост от вината, каза прокурор Илиев. И двамата не са осъждани и затова делото ще се внесе с предложение за административна отговорност, като опциите са глоба до 5000 лева и лишаване от право на управление на Моторно превозно средство. Въпреки, че се е признал за виновен, за Боскос има и отежняващи вината обстоятелства, тъй като той е бил санкциониран досега 5 пъти за превишена скорост. Ще бъдат преценени всички обстоятелства и за двамата водачи. Тепърва предстои материалите по делото да се предявят, след което, в най-скоро време делото ще бъде внесено в съда, каза прокурор Илиев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2321 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.07.04 | 12:18

4
Поредното доказателство, че в България няма правосъдие и справедливост. Да караш със 100 км. в час в града, да блъснеш, осакатиш или убиеш човек и да си на свобода - това не го разбирам. Това никъде го няма по света, даже и в Бурунди и Бангладеш.
БЪЛГАРИН

2014.07.04 | 12:18

3
Намерете го и го одерете жив този византиец-малакия,аслед това и гърците в СОФИЯ МЕД и така до изчезването им !!!
Антон

2014.07.04 | 12:18

2
В каква "държава" живееме просто нямам думи , ако беше станало в Гърция и същата случка с българин да блъсне по същия начин гръцки гражданин сигурно бял ден нямаше да види , ама нашите подлоги го пускат със санкция до 5000 лв. няма думи просто .

2014.07.04 | 12:17

1
Добре дошли в страната на абсурдите

Добави коментар

Водещи новини