МВР е най-големият работодател в България

  • 02 юли 2014 08:46

  • 1063
  • 2
МВР е най-големият работодател в България
©

МВР официално е най-големият работодател в България, след като щатът на министерството бе обявен официално.

Точно 52 900 полицаи и служители има вътрешното министерство, пише "24 часа".

Данните са от новия устройствен правилник, предложен от вицепремиера Цветлин Йовчев за одобрение на правителството. За сравнение, компанията с най-много работници през 2013 година е била Национална компания "Железопътна инфраструктура" с 13 000 заети.

Вътрешният министър ще има право да надвишава щатното разписание, за да може МВР да изпълнява договорите си за охрана на стратегически обекти, за охрана на реда и пожарната безопасност на мероприятия като футболни мачове и концерти и за сформиране на звена на Общинска полиция по договор с кметове.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1063 2

Коментари 2

Добави коментар

2014.07.03 | 00:45

2
В МВР И МО СА НЕОБХОДИМИ ТОТАЛНИ РЕФОРМИ.ТЕ РАЗБИРА СЕ Е АБСОЛЮТНО ВРЕДНО ДА СЕ ИЗВЪРШВАТ ОТ СЕГАШНИЯТ РЪКОВОДЕН СЪСТАВ НА ТЕЗИ МИНИСТЕРСТВА.ПРИВИЛЕГИИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНАТ.СТОЛОВЕТЕ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ХРАНЕНЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПАЗЯТ,КАТО СЕ ОТДАДАТ НА ЧАСТНИ ФИРМИ ЧРЕЗ КОНКУРСИ ИТН.ДРЕХИТЕ СЪЩО ТРЯБВА ДА СЕ ЗКОПУВАТ И ТН. И ХИЛЯДИ ДРУГИ ПРОМЕНИ
Нико

2014.07.03 | 00:45

1
Само че докато няма мажоритарна система народното събрание ще бъде неконтролирано от избирателите и винаги пълно с ченгета , те пък ще пазят привилегиите на най - верните си слуги ( с нашите пари ). Като прибавим и армията от 150 000 охранители ( пряка последица от плужеците в МВР ) си правете сметка какви топузи има на краката на българската икономика !

Добави коментар

Водещи новини