Закопчаха седем души, отглеждащи марихуана

  • 16 септември 2011 16:36

  • 1759
  • 0
Закопчаха седем души, отглеждащи марихуана
© Интернет

Задържани са седем души, отглеждали канабис в Габровско, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Габрово. Иззети са близо 15 кг. от наркотичното растение.

Служителите на Областните дирекции на вътрешното министерство в Габрово и Велико Търново проведоха специализирана полицейска операция, насочена срещу производството и разпространението на наркотични вещества.

На 14 септември разследващите задържали трима мъже от Габрово – В.К (24 г.), С.Д (25 г.) и осъжданият за наркотици А.В. (30 г.). При извършените процесуално-следствени действия, в автомобили и имоти на задържаните били открити и иззети 1,263 кг суха листна маса, реагираща на марихуана.

По-късно, в хода на операцията, в землището на с. Поповци бил задържан 22-годишният С. Б. от Габрово. Мъжът бил арестуван в момента, в който полагал грижи за осем растения тип канабис. Теглото на откритото наркотично растение било близо 2.800 кг.

Двама мъже от Севлиево – Д.Д. на 27 години и А.К. на 26 години, били задържани от полицаите в района на с. Богатово, в местността „Лозята”. Униформените служители ги заловили, точно когато полагали грижи за 10 растения канабис. Общото тегло на иззетата листна маса е над 9 кг.

Вчера в с. Угорелец бил задържан още един производител на индийски коноп - С. П. на 20 години. При извършените процесуално-следствени действия били открити и иззети 1,570 кг суха листна маса, реагираща на марихуана.

Всички са задържани за 24 часа. По случаите са започнати досъдебни производства.

Последвайте канала на

1759 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини