Кадиев потвърди имената на общинарите, искали подкуп от Плевнелиев

  • 16 септември 2011 13:38

  • 4569
  • 14
Кадиев потвърди имената на общинарите, искали подкуп от Плевнелиев
© Булфото

Цялата драма продължава заради имената на трима общински съветници от ГЕРБ, които трябва да бъдат казани, защото са оказвали натиск.

Имената, които Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е казал на Курумбашев, а после той – на мен, са ясни и те не са нови – Орлин Иванов, Радослав Тошев и Данаил Кирилов. Това заяви пред журналисти в парламента кандидат-кметът за София, издигнат от БСП, Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в, предаде "Фокус".

Кадиев призова обаче вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа да излезе и да каже имената. „Ако някой нещо е скалъпвал, това са Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и г-н Цветанов. Те трябва да излязат и да кажат истината. На 23 октомври ще искаме доверието на хората, за да управляваме градовете и държавата. Хора, които лъжат, не могат да искат доверие”, коментира Кадиев.

Той посочи, че през последните няколко дни е станал свидетел на нещо, което не му се е случвало в българската политика – пълната амнезия на голяма група политици.

„Не се учудвам, че премиерът Борисов има нужда от опресняване на паметта, не се учудвам, че Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа не си спомня, не се учудвам, че Андрей Иванов каза, че за първи път чува, като представител на институция. Не се учудвам, че Йорданка Фандъков каза, че няма нищо общо и не знае. Тя по принцип няма нищо общо и не знае”, допълни общинският съветник от БСП.

В цялата масова амнезия, не може на 23 октомври да искам доверието на хората, ако не им кажа истината, посочи той. „Една от задачите на политиците е - да възпитават ценности. Искам те да имат нормални семейства и живот. Искам да спазват 10-те Божи заповеди, ако могат и най-вече да не лъжат”, каза още Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в. По думите му, той е станал свидетел на лъжите на няколко души. „Това, което аз казах, го знам от няколко дни, а те го знаят от 2007 г. и 2008 г.”, добави той.

Попитан защо депутатът от левицата Петър Курумбашев не е редом с Кадиев, за да обявят трите имена, кандидат-кметът отказа коментар.

„Данаил Кирилов познавам като общински съветник от ГЕРБ, а не като такъв от БСП. Не е ставало въпрос за суми. Информацията за тях дойде от Цветан Цветанов”, каза още Кадиев.

Той заяви, че е казал всичко, което знае по темата. „Ако някой има претенции към истинността, да ги отправи към Плевнелиев. Послушайте Вили Лилков и Иван Нейков за ситуацията – всички знаят, всички се досещат, а от ГЕРБ изведнъж казват, че не знаят за никакви брокери, за никакви суми”, подчерта Кадиев.

Според него, ако Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното каже днес, че информацията му е лъжа, Кадиев трябва да си понесе отговорността. „Ако Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното каже, че Кадиев не лъже, трябва да има най-малкото оставки”, коментира Кадиев. Той смята, че е добро решение и всички замесени в скандала да се подложат на детектор на лъжата.

Припомняме, че вчера Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, посочи за участници в скандала същите трима общински съветници.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4569 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Пепо

2011.09.18 | 19:29

9
Всички комуняги в Сибир.Нямат никакво право да говорят за корупция.Всички знаем какво беше при тях и какво направиха.Ако наистина мислят за БЪЛГАРИЯ ще се махнат и от парламента,и от президентството,и от кметските места.
СОЦИАЛИСТ

2011.10.02 | 08:49

14
ТЕ,КОМУНЯГИТЕ ИЗМРЯХА ,БЕЗ ДА ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТТА СЕГА ДА ВИ НАПСУВАТ В ОЧИТЕ ЗА ВСИЧКИТЕ СЛЕД ДЕСЕТОНОЕМВРИЙСКИ ЛЪЖИ И МРЪСОТИИ,КОИТО СТОРИХТЕ НА БЪЛГАРИЯ БЕ, ИДИОТЧЕ СИНЬОБУЗЕСТО! ОСРАХТЕ И ОПРОПАСТИХТЕ БЪЛГАРСКОТО СЛЕД 1989 ГОД.,НАРОДА ВИ БУТНА В ТРЕТА ГЛУХА И СЕГА СЕ ПРИСЛАМЧИХТЕ КЪМ ГЕРБ И СЕ МЪЧИТЕ ОТНОВО ДА ИЗПЛУВАТЕ. НЯМА ДА СТАНЕ ВАШАТА РАБОТА ОТНОВО ДА ГРЕБЕТЕ ОТ КАЦАТА С МЕДА!
789

2011.09.18 | 19:30

13
Кадиев, ти за какво се кандидатираш ? За кмет или за шеф на икономическа полиция ? От изборната ти платформа до сега излиза че е за второто ! Нищо не говориш (защото не знаеш и не можеш) по първото !
един от вас

2011.09.18 | 19:30

12
Точно комунист да говори за 10-те Божи заповеди... ''Гладен да те храни, въшкав да те пощи и мързелив да те кара на работа.''
Комунист

2011.09.18 | 19:30

11
Ей, комунистите са ви криви за всичко. Вторият и третият човек в ГЕРБ (Цветанов и Плевнелиев) казват противоположни неща и е очевидно, че единият лъже. И за това са ви виновни комунистите. Не ви ли е срам? Не усещате ли, колко сте жалки. Логиката ви е "Комунистите лъжат, защо и от ГЕРБ да не лъжат". И после искате да се оправи България. Ами така няма да се оправи. Плевнелиев започна да лъже преди да е станал президент. Само идиоти могат да гласуват за мижитурка като него и да очакват той да е честен, след като вече започна с лъжите. И когато Бойко и другите от ГЕРБ нямат какво да кажат, започват с "Няма да участваме в компроматни войни". Жалка история.
lol

2011.09.18 | 19:30

10
усеща се паниката на опозицията. Страх ги е, че герб ще оправи съдебната система. А това европейския съюз го настоява вече бая време.
ATILA

2011.09.18 | 19:29

8
КАКВО ЩЕ НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВОТО С КОРУМПИРАНИТЕ ЧИНОВНИЧЕСКИ МУЦУНИ, КОИТО СА ИЗНЕСЕНИ В СТАТИЯТА??? ЗАРАДИ ТАКИВА АЛЧНИ ЧИНОВНИЧЕСКИ ЗАДНИЦИ НЕ НИ ИСКАТ В ШЕНГЕН !!! И СЪЩО ТАКА ЗАРАДИ "ВЛАСТИМЕЮЩИТЕ" БОКЛУЦИ, КОИТО ГИ ПРИКРИВАТ.

2011.09.18 | 19:29

7
Колкото и да не ви се иска, мили ГЕРБерчета, тази нова дойде от ваш човек. Не е дал подкуп ОЧЕВАДНО, защото е знаел, че има други начини да си осъществи целите - а именно с връзки, не защото е "свестен", "честен" и "девствен". Иначе щеше да подаде сигнал до съотвните органи, а не да моли Курумбашев за помощ.
владо

2011.09.18 | 19:29

6
И това ква новина е - някой искал подкуп и такъв не е даден? И от това комунистите си изсмукаха от пръстите скандал? А при тях кво беше - то без подкуп нищо не ставаше! Още веднъж се потвърди приказката ,че червенотиквеничковчетата са майстори на МАНИПУЛАЦИИТЕ - даже и да няма новина те ще я създадат! Иди после доказвай ,че сестра ти не е курва просто щото нямаш такава! Никога държавата няма да се оправи докато в нея съществува дори и 1 комунист - от тях само мизерии ,лъжи и манипулации може да се очаква! ИМА КОМУНИСТ - ИМА ПРОБЛЕМ! НЯМА КОМУНИСТ - НЯМА ПРОБЛЕМ!
Kati

2011.09.18 | 09:35

3
ami i az ne znam otkade si go izsmukaha, tolkova sa zle tia cherveni smardeli... napravo mi se drayfa ot tia boklutci!!!!
изненада

2011.09.18 | 16:30

5
Има ли изненадани? Някой да се съмнява,че въпросните креатури са искали половин милион?Не прави ли впечатление,че са скачали от партия на партия в името на далаверата?Сега трябва да ги изметат от топлите им местенца,НАП да направи щателна проверка на имотите и парите им ,а съдът да ги тикне в затвора!О,мечти..Забравих,че сме в България и ще се радваме на крадливите им мутри докато са живи..
анонимен

2011.09.18 | 10:10

4
Е това е истински БЪЛГАРИН!!! Да му да дават 1млн. подкуп и сега Кадиев да го съди и да го даде на главният прокурор,за това че не ги взел.Хубава работа, ама българска казва циганинът !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини