Спасиха жена, паднала в кладенец

  • 16 септември 2011 11:54

  • 1875
  • 1
Спасиха жена, паднала в кладенец
©

Огнеборци и спасители от Белово и Пазарджик извадиха млада жена паднала в кладенец, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Пазарджик.

Сигнал за инцидента бил подаден снощи малко след 20.00 часа от неин съсед в беловското село Дъбравите. Мъжът дочул едва доловими викове и след няколко минути разбрал, че те идват от дъното на кладенеца в съседния двор.

На мястото веднага се отзовали огнеборци от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението"-Белово с един противопожарен автомобил и екип на „Спешна помощ". Според първоначалните данни станало ясно, че дълбочината на кладенеца е над 15 метра, като на дъното имало и воден слой с неустановена дълбочина.

За да предпазят жената от удавяне, огнеборците успели да спуснат стълба, вързана с въжета, на която пострадалата успяла да се покатери. Междувременно на помощ на колегите си пристигнал специализиран екип от спасители на група „Аварийно-спасителна дейност" при Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението"-Пазарджик, оборудван с алпийска екипировка.

Бързо е изградена система от въжета, завършващи със спасително седло, с помощта, на което била извадена младата жена. Станало ясно, че това е 35-годишната Т.П. от Костенец. Малко по-късно тя е откарана за преглед в МБАЛ-Пазарджик, където медиците установили, че по нея няма сериозни травми или наранявания.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1875 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ваня

2013.09.24 | 13:18

1
браво на спасителите и най вече на съседа който е чул и не се е направил на глух БРАВО жената е имала късмет

Добави коментар

Водещи новини