Арестуваха преподавател, взел подкуп за издържаване на изпит

  • 25 юни 2014 13:28

  • 1347
  • 0
Арестуваха преподавател, взел подкуп за издържаване на изпит
©

55-годишният Димитър Димитров от Шумен е задържан при вземане на подкуп, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Органите на реда са действали по сигнал. Задържането е станало вчера следобед в Шумен, на улица „Марица”. Мъжът е получил 200 лева, като това е било само част от общата искана сума от 500 лева.

Парите той трябвало да вземе заради успешно издържан държавен изпит.

Мъжът е учител в Професионалната гимназия по селско стопанство във Велики Преслав. Той е бил член в държавната изпитна комисия на учебното заведение. Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за вземане на подкуп. Работата по случая продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура в Шумен.

През 2011 година Димитър Димитров, като бивш старши лесничей в Държавното горско стопанство в Шумен, беше обвинен в престъпление по служба с цел облага.

В края на 2008 г. Димитров организирал сеч и извозване на дървесина за снабдяване с дърва за огрев на хора от няколко села в Шуменска област, но парите прибирал за себе си. Така получил неправомерно над 31 000 лв. от придобитата дървесина.

Съдът обаче го оправда по повдигнатите обвинения. Протестът на Окръжната прокуратура в Шумен не беше разгледан от втората инстанция.

Последвайте канала на

1347 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини