Политолог: БСП тръгват към залеза си

  • 24 юни 2014 11:14

  • 3260
  • 9
Политолог: БСП тръгват към залеза си
© Булфото

Всички, които са в парламента, в момента шикалкавят по темата "Избори". Това каза в интервю за БНР политологът Евгений Дайнов.

Въпреки усещането, че никоя от партиите в парламента не иска избори, предсрочен вот ще има до края на годината, заяви той. ДПС заплаши с избори, само че те блъфираха. Искаха да притиснат БСП и да получат някакви неща. Станишев обаче каза: "Добре, хайде на избори да ходим", мислейки че партията с него ще се вдигне, разбирайки, че ако не отидат на избори, се разпада тази партия, но, когато Станишев погледна зад гърба си, видя, че половината му партия си шушука с ДПС, а другата половина с ГЕРБ. Видяхме, че и ГЕРБ не иска избори, и усещането, че всички всички се договарят, нещо шушукат, само и само да няма избори, е широко разпространено, коментира анализаторът.

Докато в България има демократична система, това объркване, което тече, и гражданският натиск ще произведе избори преди края на годината. Въпросът е, че партиите влизат в тези избори, както казват англичаните, пищейки и ритайки. Те не щат, но ще бъдат принудени да ги проведат, защото няма начин да не ги проведат.

БСП тръгват към своя залез, уверен е политологът. Той коментира и кризата в КТБ и припомни, че първи сигнали за нередност в империята на Цветан Василев са проличали още в интервюто му пред австрийска медия, в което критикува президента.

Тази банка, изобщо цялата империя "Пеевски-Василев" е чиста пирамида. Тя не може да произвежда стойност! Примерно, взели са сто милиона, може да са сто милиона, ама не произвеждат от тях още 30 милиона, да речем, а ги опукват, а им трябват още да влизат, още и още. В момента, в който спре свежият приток на пари отвън, тази работа се пука. Това сме го гледали вече - класическите пирамиди! Това си беше пирамидална ситуация. И преди се изпокараха не защото деляха пари, те се изпокараха, защото парите свършиха. Лошото в конфликта е, че държавни институции се намесват на едната или другата страна, коментира Дайнов и уточни – прокуратурата играе само срещу Василев и не е направила нищо по въпроса със съмнителните финанси на Пеевски. БНБ е приемала дълго "безумни" отчети на КТБ, а пък Василев е бил изоставен, още когато е започнал нападките срещу Плевнелиев. Публичността, на която от много време се излага Пеевски, е в негов ущърб, коментира политологът. Пеевски е елементарен ефрейтор, който си мисли, че е генерал, ама не е минал през цялата поредица от повишаване в звание по заслуги и ще си го отнесе, добави той.

Възможно е да има заплаха за стабилността на лева, очаква Дайнов, който вижда в ситуацията и шанс за реабилитация на публичните институции.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3260 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2014.06.25 | 11:27

9
Опааа ! Завършва подготовката за прегръдка между БСП и ГЕРБ! Пречката Станишев е махната ! Двете банди се обединяват ! САМО АТАКА е ОПОЗИЦИЯ ! САМО ВОЛЕН е за БЪЛГАРИЯ !

2014.06.25 | 11:27

7
Долни атакисти насрани млъкнете

2014.06.25 | 11:27

8
не са атакисти, а са един двам сидерасти

2014.06.25 | 11:27

6
Честито българи ! Голяма коалиция от Герб и БСП ви чака ! Плюс ДПС ! Клатене до дупка ! 40 % увеличение на тока ви е осигурено !

2014.06.25 | 11:27

5
G-N MRASNA KOSA- KOLKO VZE ZA TAZI''KONSTATACIA''
гошо

2014.06.25 | 11:27

4
ЦРУ другарче Генчо,всички го чакаме това отдавна,но то не става.Докато има крадливи ЦРУ мазници като теб ще съществува и БСП. Изкъпи се грижливо,спри да крадеш,спри да лъжеш и признай кои са ти господарите ... и БСП ще изчезне.
holokosta

2014.06.24 | 20:12

3
VSI4KI OT BSP V A B V

2014.06.24 | 15:31

2
По добре дпс от колкото pederasa волен
123

2014.06.24 | 12:40

1
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милони от банките чрез хакерски атаки заедно с Филип Кереков. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒░░░▒▓▓██████▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒░░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒██▓█▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓▓██▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒░░░░░░░░░░░░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░▒▒▒███▓█▓█▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓

Добави коментар

Водещи новини