Двама от "Килърите" проговарят

  • 15 септември 2011 21:36

  • 4062
  • 4
Двама от "Килърите" проговарят
© Булфото

Двама от шестимата подсъдими Килъри са на ръба да проговорят и да предадат бандата.

Обвиняемите първоначално повярвали на обещанията на Петър Стоянов-Сумиста, че поне половината свидетели ще се откажат от показанията си в съдебната зала. Това обаче не се случва. Напротив, очевидците за първи път разказаха пред съда за огромното влияние на Георги Вълев, поръчител на разстрелите на Петър Лупов и Румен Рачев, пише "Стандарт".

Заради смелостта на свидетелите да споделят тази информация въпросните двама подсъдими обсъждали цял час дали да не смекчат присъдата си, като направят самопризнания.

Петър Стоянов-Сумиста получавал вдъхновение от плисъка на морските вълни. Той нареждал разстрелите от хотели в курортите Св. Константин и Елена и Златни пясъци, пише още изданието.

Там прекарвал в компанията на посредника Васил Костов-Кеца и на един от преките извършители на убийствата Владимир Филев. Сумиста престоял почти цял месец на морето, предчувствайки шума на парите, които ще дойдат след разстрелите. Повечето време обаче той прекарвал сам, докато Васко Кеца и Владимир Филев обикаляли Шумен, за да разучат до секунди маршрута на жертвата си Румен Рачев.

Свидетелите разказвали в подробности и за другите две убийства на групата на Килърите
- на Петър Лупов пред гаража му във Велико Търново и на Борислав Георгиев, който загина пред дома си в жк "Люлин".

За първи път разполагаме с доказателства за цялата верига за изпълнението на няколко поръчкови убийства - от поръчителя през организатора, посредниците и физическите извършители, казали от прокуратурата.

Съдебната сага срещу шестимата подсъдими Килъри продължава в Шумен в понеделник. Делото срещу тях е за убийствата на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев. Обвинени са и в нанасяне на телесни повреди на двама, организиране на два палежа и взрив в София, притежание на незаконно оръжие.

Последвайте канала на

4062 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2011.09.26 | 19:55

4
Като няма с какво да агетират се почва "килари" и какви ли не алабаланици и още какво ли не.
kinesiotapebg.eu

2011.09.18 | 14:23

3
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu
717

2011.09.18 | 14:23

2
Двама от шестимата подсъдими Килъри са на ръба да проговорят и да предадат бандата. Пишките са им дошли в повечко щом ще говорят :D.
1

2011.09.18 | 14:22

1
ЗАКУПЕТЕ ФУТБОЛНА ФЛАННЕЛКА сезон 11/12г. НА WWW.ORIGINALNI.BE !!!

Добави коментар

Водещи новини