Ветко Арабаджиев купува хотел "Кемпински"

  • 23 юни 2014 08:43

  • 6893
  • 0
Ветко Арабаджиев купува хотел "Кемпински"
©

Пловдивският хотелиер Ветко Арабаджиев е най-вероятният купувач на прочутия хотел "Кемпински-Зографски". Това става ясно от уведомление до Комисията за защита на конкуренцията.

Японският хотел (5 звезди, 442 стаи) ще бъде придобит от фирмата "Виктория груп ВМ", в чиято управа е една от дъщерите на Ветко - Златомира Арабаджиева. Фирмата е регистрирана на 4 юни тази година. Собственост е на сейшелската офщорка "Лавана тур". Седалището й е на бул. "Княгиня Мария Луиза" 8 в Пловдив, където са регистрирани фирми на Ветко Арабаджиев като "Виктория еър", "Любимец агро", "Красива Марица" и др.

"Кемпински-Зографски" се продава от 2007 г., малко след смъртта на собственика Иван Зографския. Предприемачът купи хотела от държавата през 1994 г. Цената беше 65 млн. дойче марки, но реално бяха дадени 5-10 по-малко, защото плащането се извърши с брейди облигации. От 2007 г. с обекта се разпореждат наследниците на бизнесмена - Иван Зографски, Кирил Зографски-Иванов и Надя Брюкелман. Първоначално за японския хотел се искаха 200 млн. евро, но кризата при имотите сви претенциите на продавачите. Според източници на в. "Преса" сделката е между 45-55 млн. евро.

Арабаджиев беше сериозен кандидат и за столичния хотел "Хилтън", но за купувач бе определен бизнесменът Спас Русев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини