Получиха се сигнали за още трима изчезнали във Варна, в Добрич има само една жертва (обновена)

  • 21 юни 2014 11:41

  • 4384
  • 3
Получиха се сигнали за още трима изчезнали във Варна, в Добрич има само една жертва (обновена)
© Булфото

В полицията във Варна са получени сигнали на граждани за още трима изчезнали души.

На този етап не е ясно дали намереното женско тяло е едно от трите, които се издирват. Предстои идентифицираното на труп като се очаква информацията да бъде обявена по-късно днес, съобщи TV7.Издирвателните дейности продължават, като работата по разчистването на варненския квартал "Аспарухово" е възстановена с участието на много доброволци от града и близките населени места.

Засега няма открити тела на други жертви, но спирането на валежите е подпомогнало работата на екипите. Жителите на квартала разказваха, че са видели водата покрай тях да отнася хора, но е нямало и секунда време да им подадат ръка, за да се хванат, защото стихията е била прекалено мощна и бърза. Междувременно в Добрич е потвърден само един смъртен случай – на мъжа с инсулт, който е бил отвлечен от водата, тъй като бил на легло. За останалите два случая няма потвърждение, защото досега телата им не са намерени.

В северната част на Добрич все още продължава да приижда вода, съобщи секретарят на общината Румен Русев, цитиран от БТА. Бедственото положение в града не е отменено и кризисният щаб продължава да следи метеорологичната прогноза. Една е жертвата на наводненията в Добрич, издирваните две жени са открити живи, допълни секретарят на общината. Той посочи, че от нощта на пороя - 19 срещу 20 юни, досега са получени около 700 сигнала от граждани за оказване на помощ. Десет екипа на противопожарната служба отводняват обществени сгради и домове в най-засегнатите райони на града - по булевард "Русия", улица "Дунав", около хуманитарната гимназия "Свети Свети Кирил и Методий", в градския парк "Свети Георги" и на други места. От днес сметопочистващата фирма в града започва с четири цистерни да мие улиците от тинята, казаха от общината.

Утре ще започне и дезинфекция на уличната мрежа срещу евентуалното разпространение на зарази. От Регионалната здравна инспекция препоръчват на гражданите да използват за питейно-битови нужди бутилирана вода от търговската мрежа. При нормализирането на водоподаването от инспекцията ще вземат проби вода, за да установят дали съответстват на здравните норми.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4384 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.06.21 | 22:36

3
СЪД и ЗАТВОР за ЦЯЛАТА ВЪРХУШКА на ГЕРБ , ЗАЕДНО С ПОРТНИХ ! Организирана ПРЕСТЪПНА ГРУПА ! САМО ВОЛЕН ! САМО ТОЙ МОЖЕ ДА ПОЧИСТИ КОЧИНАТАТА БЪЛГАРИЯ ! ПРЕМИЕР !

2014.06.21 | 16:34

1
От коя клоака излезе?

2014.06.21 | 19:35

2
izcheznalite sa 14 ima i momchence

Добави коментар

Водещи новини