Заловиха телефонни измамници от Павликени

  • 19 юни 2014 12:29

  • 2422
  • 0
Заловиха телефонни измамници от Павликени
© Булфото

МВР арестува членовете на престъпна група от Павликени, която се е занимавала с множество телефонни измами, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив.

Арестите са в рамките на специализирана полицейска операция, проведена от отдел "Криминална полиция" към Областната дирекция на МВР в Пловдив под ръководството на Районната прокуратура.

Измамниците първоначално се представяли за близки на пострадалите и ги лъжели, че страдат от различни заболявания, включително и свински грип. След това друг от извършителите се представял за лекар или служител на Здравната каса и заявявал, че за лечението спешно е нужна определена сума пари.

В прокуратурата постъпили серия сигнали от граждани, станали жертва на телефонните измамници. Образувани са досъдебни производства. При работата по делата било установено, че телефонните разговори с четирима от пострадалите са провеждани от едни и същи мобилни телефони от Павликени. Измамите са били извършвани от сградата на бившето училище в Павликени, която била закупена от единия от извършителите и ползвана за жилище. Иззети са множество мобилни телефони и СИМ карти, ползвани от извършителите.

Размерът на сумите се установяват, като до момента се знае, че за четири от телефонните измами тя е над 6000 лева.

С постановления на Районната прокуратура в Пловдив са задържани трима мъже от град Павликени за срок от 72 часа - Красимир Ж., Николай Н., Юлиан Р. Установен е и четвърти участник в групата, който се е укрил и се издирва. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2422 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини