Осъдиха бивш кмет на Ерусалим за корупция

  • 19 юни 2014 11:49

  • 994
  • 0
Осъдиха бивш кмет на Ерусалим за корупция
©

Окръжният съд на Тел Авив осъди бившия кмет на Ерусалим Ури Луполянски на 6 години затвор, още една година условно и глоба от 500 хиляди шекела (145 хиляди долара), предаде ИТАР-ТАСС.

Луполянски беше последният обвиняем по делото за корупция при строежа на жилищния комплекс "Холиленд" в Ерусалим, по което беше постановена присъда. На 13 май по същия процес беше осъден бившият премиер Ехуд Олмерт, който получи осем години затвор, две от които условно. Той стана първият в историята израелски правителствен ръководител, получил ефективна присъда. Съдията Давид Розен определи корупцията като престъпление, сходно с предателството и подчерта, че вземането на подкуп е следствие на поквара. Освен това той наложи глоба от един милион шекела (290 хиляди долара).

"Холиленд" е комплекс от високи жилищни сгради в Ерусалим. По данни на следствието строителят е платил милиони шекели на градски чиновници между 1994 и 2007 г. за придвижването на проекта и внасянето на много изменения в него. През по-голямата част от този период кмет на Ерусалим беше Олмерт.

Последвайте канала на

БТА
994 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини