Косовските сърби отново вдигат барикади

  • 15 септември 2011 11:43

  • 887
  • 0
Косовските сърби отново вдигат барикади
©

Етническите сърби в северната част на Косово отново започнаха да издигат барикади, предаде ИТАР-ТАСС.

Мярката е предприета заради плановете на правителството в Прищина да установи контрол върху два контролно-пропускателни пункта от 16 септември. През юли правителството на най-новата балканска държава се опита да установи контрол, като се стигна до сблъсъци между албанци и сърби. След поредица от инциденти в населените предимно със сърби райони бяха разположени миротворци на НАТО.

По-рано президентът на Сърбия Борис ТадичБорис Тадич Борис Тадич - сръбски политик и президент. Роден  в Сараево на 15 януари 1958 г. Завършва заяви, че "разполагането на косовски граничари и митничари може да доведе до изостряне на напрежението". В същото време премиерът на Косово Хашим Тачи отбеляза: "Действията на Сърбия могат да предизвикат нова вълна на насилие и мерките на Прищина се подкрепят от Европейския съюз и НАТО".

Новината за нарастването на напрежението между сръбското малцинство и албанското мнозинство в Косово дойде на фона на очакваното днес посещение на генералния секретар на Алианса Андерс Фог РасмусенАндерс Фог Расмусен Андер Фог Расмусен - датски политик, генерален секретар на НАТО. Роден на 26 януари 1953 г. във.
 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
887 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини