ВиК авария предизвика гейзер в центъра на Благоевград

  • 19 юни 2014 07:48

  • 1988
  • 0
ВиК авария предизвика гейзер в центъра на Благоевград
© Булфото

Огромен гейзер се образува в центъра на Благоевград заради спукана тръба на канализацията. Това се е случило в т.нар. район "Джамията". Той е бил с височина 20 метра. Разрушенията са за хиляди левове. В най-засегната зона се намира аптека и баничарница, които са изцяло наводнени, съобщи БТВ.

При ремонт багерът закачил една от тръбите и тя се спукала. Тази информация беше отречена от багериста. Според него върху тръбата е паднал камък, който е спукал тръбата. Тръбопроводът е част от стараната канализация на града и ВиК е предприела мерки за подмяна на тръбите. До късно снощи засегната част от града не е имала вода, заради инцидента.

Силното налягане изхвърлило на височина от 10 метра, мръсна вода и камъни. Няма пострадали. От ВиК дружеството признаха грешката и обещаха да възстановят щетите.

Свидетели обясниха, че водата е влизала през комина на къщата и е наводнила всичко. Собственикът на къщата обясни, че няма представа колко време ще продължи ремонтът на къщата му. "Вътре всичко мирише на мухъл. Къщата е с гипсокартон, който е мокър. Добре, че децата са на почивка", коментира той.

Днес потърпевшите бяха по-спокойни след инцидента. Те коментираха, че станалото няма как да се върне, но посъветваха местното ВиК по най-бърз начин да започнат оглед на щетите и да ги обезщетят.

Аварията вече е отстранена.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1988 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини