Ислямистите в Ирак предлагат подслон и храна на британски бойци

  • 18 юни 2014 16:06

  • 2109
  • 2
Ислямистите в Ирак предлагат подслон и храна на британски бойци
© gettyimages

Не трябва да имаш много, тук плащат надница, и осигуряват храна и подслон, се казва в писмо на британски поданик, биещ се на страната на ислямистка групировка в Ирак, пише лондонският в. Дейли мейл.

Джихадисти от Обединеното кралство разпространиха в световната мрежа пътеводител, с който се опитват да наберат войници за групировката "Ислямска държава Ирак и Левант” в Ирак и Сирия. В упътването, чиито автори са се подписали като Абу Абдуллах ал Британи и Абу Рашаш ал Британи, се препоръчва кандидатите за бойци в редовете на екстремистите да използват полет от лондонското летище "Гетуик" до Турция, откъдето могат да се прехвърлят в Сирия или Ирак. Бъдещите бойци са съветвани да пътуват с малко багаж и да не носят религиозни книги, за да не предизвикат подозрение у властите. Също така ислямистите от Великобритания съветват кандидатите за джихадисти да имат в себе си преносими компютри или мобилни телефони, за да имат безжична връзка с нета.

Публикацията на всекидневника идва малко преди британският премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. да изрази своите опасения, че радикални мюсюлмани, биещи се в Ирак и Сирия, могат да извършат атентати на Острова.

Междувременно боевете между иракската армия и джихадисти продължават. Днес екстремистите нападнаха село и убиха най-малко 20 души. Медиите разпространиха информация, че ислямисти са отвлекли 40 индийски работници.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2109 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.07.03 | 11:51

2
Istinata e, 4e Evropa e razudnika.
FM

2014.07.03 | 11:51

1
Братя по оръжие. Курви долни.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини