Украински газопровод, пренасящ газ за Европа е избухнал (обновена)

  • 17 юни 2014 17:48

  • 3356
  • 2
Украински газопровод, пренасящ газ за Европа е избухнал (обновена)
©

Украински газопровод, пренасящ газ за Европа, е избухнал, предизвиквайки пожар в украинската Полтавска област, предаде Униан.

Няма пострадали хора при инцидента.

Взривът е избухнал на газопровода Уренгой-Помари-Ужгород в Лохвицки район, който осигурява транзита на руски газ за Европа.

В резултат на експлозията е възникнал пожар, чиито пламъци достигат 230 метра височина. Температурата на въздуха е повишена в радиус от 1 километър около инцидента.

Потокът на газ в засегнатия участък е спрян.

Аварията няма да се отрази на европейските потребители, смята експертът от консултантската агенция РусЕнереджи Михаил Крутихин, предаде РИА Новости.

Не съществува само един газопровод. Газ може да се доставя и по други направления, през Украйна има няколко маршрута”, заяви Крутихин.

Той изрази увереност, че подобни аварии се отстраняват достатъчно бързо, а до тогава запасите от газ ще стигнат, за да издържат европейските потребители и да не понесат особени щети.

Засега няма информация дали взривът е резултат от неволен инцидент или умишлен акт.

Министерството на вътрешните работи на Украйна смята, че причина за аварията на газопровода може да е атентат, предаде РИА Новости.

"Разглеждат се няколко версии на случилото се. Ключовата версия е терористичен акт. По думите на местните жители, непосредствено преди пожара са се чули два силни звънтежа, което може да свидетелства за умишлени експлозии”, се посочва в съобщение на украинското вътрешно министерство.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3356 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дзукуашвили

2014.06.18 | 14:52

2
Ми то ще избухнат и други тръби, както е тръгнало на война. Бог да е на помощ. ЮдоМасоните тласкат човечеството към нова голяма вийна

2014.06.18 | 11:48

1
awe barekov e bokluk i tva e

Добави коментар

Водещи новини