Джордж Клуни кандидат за губернатор на Калифорния

  • 17 юни 2014 09:54

  • 1279
  • 0
Джордж Клуни кандидат за губернатор на Калифорния
© Getty Images/Guliver

Холивудският актьор, режисьор и продуцент Джордж Клуни иска да участва в надпреварата през 2018 г. за губернатор на Калифорния като кандидат на Демократическата партия, съобщи Контактмюзик.

Ако осъществи политическите си планове, 53-годишният Клуни ще тръгне по стъпките на бившия губернатор на щата - екшън звездата Арнолд Шварценегер, който представляваше Републиканската партия.

"Джордж Клуни е изключително популярен сред демократите, добър приятел е на президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и за него едва ли има по-подходящ губернаторски пост от този в Калифорния - дома на Холивуд и стабилна крепост на партията", казва за британския в. "Мирър" източник от обкръжението на холивудската знаменитост.

Клуни планира да се впусне в политическа кариера, след като сключи брак през септември с годеницата си - 36-годишната британска адвокатка Амал Аламудин. Говори се, че актьорът е отказал редица филмови проекти, за да се готви за изявите си на новото поприще.

Смята се също, че бъдещата съпруга на Джордж Клуни иска да продължи кариерата си във Великобритания, но не е изключено да се премести в САЩ, за да го подкрепи в политическите му начинания.

Ако Джордж Клуни тръгне по пътя на Роналд Рейгън - филмова звезда, губернатор и държавен глава, и се кандидатира за президент през 2020 г., в случай че бъде избран, съпругата му може да стане първата британска първа дама на САЩ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини