Наша фирма съди IBM

  • 17 юни 2014 08:45

  • 1944
  • 2
Наша фирма съди IBM
©

Българската компания "Стоун Компютърс" АД е завела иск във Виенския международен арбитраж за обезщетение в размер на 2,5 милиона евро срещу  IBM World Trade Corporation, пише "Телеграф".

Доскоро българската фирма бе дългогодишен ключов стратегически партньор на IBM за България, като представляваше американската компания у нас през последните 15 години. Мотивите за завеждане на иска са системно нарушаване на договорните отношения и прескачане на българската компания при сключване на сделки с клиенти.

Според "Стоун Компютърс" IBM умишлено заблуждава крайните клиенти относно оторизираните си партньори в страната, предлаганите от тях услуги и спекулира със сроковете за изпълнение на поръчките и поддръжката.

От IBM България светкавично реагираха, като отрекоха твърденията на българската фирма и ги определиха като неоснователни. Битката се води на няколко фронта едновременно - в Австрия пред Международния арбитражен съд и в България пред Софийския градски съд. Скоро се очаква "Стоун Компютърс" да подаде иск и в Комисията за защита на конкуренцията.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1944 2

Коментари 2

Добави коментар
що

2014.06.21 | 19:20

2
Другото как ще те охлади

2014.06.21 | 19:20

1
Дори и да спечели делото Стоун компютърс, нас какво ни топли това?

Добави коментар

Водещи новини