В София днес ще се състои Конференция на НАТО

  • 17 юни 2014 07:06

  • 1392
  • 1
В София днес ще се състои Конференция на НАТО
© Getty Images/Guliver

България ще бъде домакин на Конференция на НАТО. В срещата ще участват стратегическите военни партньори, както и началници на отбраната. Конференцията ще се проведе от 17 до 19 юни в София.

Конференцията е организирана от Съюзното командване по трансформацията на НАТО и ще бъде открита в 8.00 ч. на 18 юни от началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и върховния командващ Съюзното командване по трансформацията на НАТО генерал Жан Пол Паломерос.

На конференцията са поканени 69 делегации и се очаква да вземат участие около 300 представители на държавите-членки на НАТО и държавите-партньори по инициативите: „Партньорство за мир”, „Средиземноморски диалог”, „Истанбулска инициатива за сътрудничество” и „Партньори около света”. Ще участват и представители на командвания и структури на НАТО.

Целта на конференцията е да бъдат разгледани актуални стратегически въпроси за по-нататъшно задълбочаване на сътрудничеството, както и новите комплексни предизвикателства за сигурността в глобален мащаб. Конференцията ще включва две основни части - пленарно заседание на ниво началници на отбраната и заседания на работни групи на експертно ниво.

В рамките на конференцията се предвиждат срещи на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов с върховния командващ Съюзното командване по трансформацията на НАТО генерал Жан-Пол Паломерос, както и със заместник-върховния командващ Съюзното командване по операциите на НАТО генерал Сър Ейдриън Брадшоу.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1392 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.06.17 | 11:16

1
Ако има справедливост и законност,няма нужда от отбрана.Когато някъде умират от глад и жажда,а други се чудят къде да инвестират,справедливостта куца.

Добави коментар

Водещи новини