Стомашен вирус тръшнал децата в Банско

  • 14 юни 2014 18:37

  • 1593
  • 1
Стомашен вирус тръшнал децата в Банско
©

Стомашен вирус, а не хранително натравяне, е причината за неразположението на седемте деца, които са потърсили лекарска помощ в болницата в Разлог.

Към 21 часа снощи децата са потърсили медицинска помощ със симптоми на хранително отравяне. Те са прегледани и са им дадени медикаменти срещу стомашното неразположение, след това са освободени.

От болницата в Разлог поясняват, че стомашният вирус е нещо обичайно за това време на годината и не е необходима хоспитализация.

13-годишните деца, които са от Сандански, били със свои съученици на зелено училище в Банско, вчера по обяд те били настанени в хотел "Анели".

Още при пристигането им в курорта седем от тях се оплакали от стомашни неразположения, обща отпадналост и повръщания. Ръководителите на групата веднага потърсили консултация с лекар.

След прегледа в болницата в Разлог се оказа, че състоянието на учениците не е тежко.

Не става въпрос за инфекциозно заболяване, тъй като децата не са имали нито висока температура, нито разстройство. При прегледите е установено, че страдат от стомашен вирус, който е характерен за летните месеци, съобщиха от Регионалната здравна инспекция, цитирани от "Бинюз".

Последвайте канала на

1593 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.06.15 | 23:43

1
Да за нормално е, но само за Банско.

Добави коментар

Водещи новини