Болницата в Монтана въведе европейски мерки за безопасност на труда

  • 13 юни 2014 15:35

  • 1367
  • 0
Болницата в Монтана въведе европейски мерки за безопасност на труда
© Булфото

Болницата в Монтана въведе европейски мерки за безопасност на труда, съобщи Светла Миланова, която е ръководител направление „Човешки ресурси”. Днес тя представи въведената система на пресконференция, в която участва новия изпълнителен директор на болницата д-р Тони Тодоров, лекари и експерти, съобщи "Дарик".

Европейските стандарти свеждат до минимум рисковете за здравето и хората, наети на всички нива в болницата. Акцентът е върху предварителните мерки за създаване на безопасна среда.

Европейските норми за безопасност на труда са въведени чрез проект по схема за безвъзмездна помощ „Безопасен труд” с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Стойността на проекта е 233 хиляди лева.

Освен сертификата за управление със средствата са закупени лични предпазни средства и специализирано работно облекло с по-висок клас на защита.

В пералните помещения на болницата е внедрена смукателно-нагнетателна вентилационна система с висок енергиен клас. Тя осигурява едновременното подаване на свеж и отвеждане на замърсен въздух, затопля или охлажда въздуха в помещенията, а при необходимост е възможно и да пречиства и изхвърляния въздух.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1367 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини