Пиян и неправоспособен шофьор се обърна в нива

  • 13 юни 2014 10:04

  • 929
  • 0
Пиян и неправоспособен шофьор се обърна в нива
©

Неправоспособен водач, употребил алкохол и допуснал пътен инцидент, е задържан от служители на "Пътна полиция" във Велико Търново.

Водач употребил алкохол установиха и горнооряховски полицаи. Снощи около 23.00 ч. в полицейското управление в старата столица е получен сигнал за пътно произшествие на изхода от с. Беляковец.

На мястото незабавно е изпратен полицейски екип, който заварил лек автомобил "Деу", управляван от 29-годишен без книжка от Ново село. Заради двежение с несъобразена с пътните условия скорост водачът напуснал пътното платно и се преобърнал в крайпътна нива. При проверката му за употреба на алкохол с техническо средство, апаратът е отчел 1.95 промила. Неправоспособният водач е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа.

30 минути по-късно в хода на провеждаща се специализирана полицейска операция в Г. Оряховица е спрян лек автомобил "Шкода", управляван от 19-годишен младеж от железничарския град. При тестването му за алкохол, апаратът е отчел 1.53 промила. Младият водач е отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за 24 часа. По двата случая в съответните полицейски управления са започнати бързи производства.

Последвайте канала на

Десислава Станева
929 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини