Майки чакат убиеца на Паоло пред съда в Пловдив

  • 12 юни 2014 06:33

  • 2240
  • 2
Майки чакат убиеца на Паоло пред съда в Пловдив
© Булфото

Майки посрещат убиеца на Паоло пред съда в Пловдив. След случая с блъснатото момче в Стара Загора, те се обединяват около идеята за промяна в Закона за движение по пътищата и Наказателния кодекс.

"Всички майки и организации, които сме загрижени за движението по пътищата, настояваме да се спазва Закона за движение по пътищата и да се прилага с по-голяма строгост, особено при водачите, които са употребили алкохол или са навлезли в пешеходна зона", обясни д-р Мариела Даскалова от сдружение "Зачатие".

"Ще се съберем, за да присъстваме като граждани, защото ние не сме забравили, а и обществото не трябва да забравя. На нас не ни е все едно дали ще го пуснат този човек или ще си понесе някакво наказание", категорична бе Вера Вулджева от фондация "Искам бебе".

Майките от Пловдив ще се събират по време на днешното заседание на Апелативния съд, което започва от 10 часа. Прокуратурата обжалва на следваща инстанция мярката на мъжа, убил детенцето в началото на юни.

44-годишният Георги Сапунджиев е под домашен арест след решение на Старозагорския окръжен съд. Обвинен е, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на детето.

От 5 юни в интернет върви подписка с искане за публичен съдебен процес и ефективна присъда срещу Георги Сапунджиев. До момента са се включили близо 2 700 души.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2240 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
нормален

2014.06.14 | 13:11

2
ЧЕТЕМ:'Обвинен е, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на детето" ГОСПОДИН ПРОКУРОР, къде е непредпазливостта - та това си е умишлено убийство да влезеш с висока скорост с мощна кава в пешеходна зона. УМИШЛЕНО УБИЙСТВО - ДОЖИВОТНА ПРИСЪДА

2014.06.12 | 21:26

1
Каквито и правила да промените КОМУНИСТИТЕ няма да ги спазват ,те са над нещата над закона и парите и скъпите коли са при тях.Тези хора не се държат само когато карат кола така ,те са такива и в живота ,отмъстителни.Те ще си правят каквото искат вие ще мълчите.Те не спазват правилата не защото не могат а защото не искат.Такова им е домашното възпитание.И само посмей да се изправиш срещу него дори и да си прав, той ще те смаже ,ще упражни всички свои връзки,ще използва всички свои познати в държавните институции ,за да те унижи и да те унищожи, а ако имаш някакъв малък частен бизнес да ти създаде доста проверки и глоби.Спасение ще има само ако разрешат оръжието и в такъв случай ,като този бащата да го гръмне в състояние на афект.Тогава КОМУНИСТИТЕ ще спазват правилата под страх от смърт.

Добави коментар

Водещи новини