МВР разби лаборатория за метамфетамин и канабис в Сливен

  • 10 юни 2014 14:56

  • 2601
  • 0
МВР разби лаборатория за метамфетамин и канабис в Сливен
© МВР

Сливенските полицаи разбиха поредна лаборатория за производство на наркотични вещества. Спецакцията е осъществена вчера на територията на Сливен.

При предприета проверка на адрес в центъра на града полицейските служители задържали, в момент на производство и продажба на наркотици, собственика на апартамента - Д.Д. на 38г., и наемателя му - К.Ч. на 29г.

Двамата нямат криминални регистрации, уточняват от областната дирекция на полицията. При обиск от мъжете били иззети 60 гр бледожълто вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин. Последвало претърсване на жилището, в което криминалистите открили обособена подвижна лаборатория за производство на синтетични наркотици.

Иззети са колби, термометри, тави за изпаряване, фунии и други уреди, необходими за производството. Намерени са прекурсори, химически вещества и отпадъчен продукт от химическия процес. Открити са още 10 гр канабис, електронна везна и шест саксии с канабисови насаждения.

В хода на разследването е установено, че жилището се е използвало главно за производство и продажба на метамфетамин (пико) и канабис. По случая е образувано е досъдебно производство. Двамата мъже са задържани в рамките на 24 часа. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.

Последвайте канала на

2601 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини