Зрелостниците по-уверени при откриването на правописни грешки, пунктуацията остава проблем (видео)

  • 10 юни 2014 10:28

  • 3417
  • 6
Зрелостниците по-уверени при откриването на правописни грешки, пунктуацията остава проблем (видео)
©

Министерството на образованието и науката, на пресконференция,  представени резултатите от държавните зрелостни изпити - майска сесия на учебната 2013/2014 година.

Много по-висока постижимост на затворените въпроси и по-ниска при отворените въпроси, отчитат от МОН. Процентът на двойките  е спаднал почти на половина по физика, биология.

Отличните оценки по математика леко са се покачили. Това обяснява по-добрите резултати по природни науки.
Разград, Шумен, Плевен, Търговище са сред регионите с най-висок среден успех. С най-висок среден успех са профилираните гимназии. Няма изненада и в подредбата на училищата с най-високи резултати – Американския колеж, Испанската гимназия.

Традиционно най-добре са се представили по чуждите езици. 217 зрелостници имат 100 точки, като 48 зрелостници са с 0 точки. 5451 имат две отлични оценки, 917 зрелостници са с по две слаби оценки. Няма зрелостник, който да е със 100 точки и на двата зрелостни изпити.

Средният брой по-точки по Български език и литература е по-висок от предходната година. По отношение на резултатите свързани със затворените отговори намаляват хората които имат 0 брой точки. По отношение на пунктуационната норма има намаляване на постижимостта на брой точки. С работата с текст зрелостниците са се справили по-добре от миналата година. Зрелостниците са по-уверени при откриването на правописни грешки, обобщават от МОН. Най-сериозните проблем продължава да бъде пунктуацията.

Спрямо предходната година намалява броят на зрелостниците, които въобще не са писали текст.


Последвайте канала на

Нора Виткова
3417 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.06.11 | 14:47

6
е то да хвърляш салфетки много ум не се иска

2014.06.10 | 21:28

5
в българия ако не слушаш чалга значи си задръстен, веднъж един приятел чалгар като видя че на компа нямам нито една чалга и се зачуди как може така
Toilstoist

2014.06.10 | 21:28

4
Преди имахме традиции в образованието.Сега попихме най-лошото от Порнокрацията(в България няма демокрация, а описаната по-горе дума) отрекохме всичко и накрая изле, че на важното е да хвърляш салфетки, гюбеци да си идиотизиран от всякъде и т.н.Не искам да обиждам никого ама крайно време да се замислим накъде сме се запътили.
N

2014.06.10 | 21:28

3
Откакто комунистите са на власт всичко върви толкова добре че даже и учениците откриват вече правописните грешки и скоро немци и американци ще започнат да работят като чистачи в България защото за тази една година управление дръпнахме много напред или всъщност толкова назад май не сме били!

2014.06.10 | 21:28

2
Когато властта е в ръцете на комунистическите диваци не може да се очакват положителни резултати не само в образованието, а и навсякъде. През т.нар. ''години на прехода'' се работи съвсем целенасочено за унищожаване на интелекта в младите хора и за пълно девалвиране на учителската професия. При сегашната карикатура, наречена ''Министър на образованието'' се стигна и до забрана на ''Аз съм българче''... Има ли някой, на когото да не е ясно защо е така? На комунистите и на турците не им трябват мислещи хора, а електоратни единици, невежи оскотяли примитиви, които срещу една почерпка са готови да продадат всичко. Иска ми се да не съм прав, но...
ОПАА ЗЕМИ ТАЯ ТРОЙКА БРАТОЧКИ

2014.06.10 | 14:50

1
оллее бадки и кифли имам 3ка и по двете ше са размажа довечера ше шия и пера ай ас черпа в Планета да избухнем всички здрави кукли да ми го барат полодиах заваршихмеееееееее опаааааааа секс алкохол друго не е нужно чалгата на мах ас чарпя 5 ботилки в планетаааа смеее всичкииии ааааааааааааау

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини