Потребителите не са защитени, правителството работи по това

  • 09 юни 2014 14:53

  • 1052
  • 0
Потребителите не са защитени, правителството работи по това
©

На дискусия в Народното събрание европейският комисар, отговарящ за политиката за защита на потребителите, Невен Мимица обсъди въпроса за защита на потребителите, предаде репортер на Novini.bg.

„Тъй като в Еврокомисията не се залага на посланието „Харчи, харчи само средства“, а е важно потребителите да бъдат защитени и да знаят как да си отстояват правата като такива“, заяви еврокомисар Мимица.

На дискусията присъства вицепремиерът Даниела Бобева, депутати, председателят на комисията за зашита на потребителите Веселин Златев и синдикати.

Даниела Бобева заяви, че страната ни, като членка на Европейския съюз, е направила много в предприсъединителните договори в законодателната политика, но въпросът е как точно потребителите да разберат, отстояват и защитават своите интереси.

По думите й към момента българските потребители не са много защитени и правителството работи в тази насока. Нужно е да има повече национална политика спрямо особеностите на дадената страна в този спектър, отбеляза вицепремиерът Бобева.

Последвайте канала на

1052 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини