От "Просвета" скочиха срещу учебника по един предмет

  • 05 юни 2014 08:10

  • 3056
  • 2
От "Просвета" скочиха срещу учебника по един предмет
©

„За“ и „Против“ да има един учебник по един предмет събра в студиото на БНТ директор на столично училище и директора на издателство „Просвета“.

Според директора Ирена Анастасова многообразието на учебници не е довело до качество. „Не виждаме нищо лошо в това да има един учебник по даден учебен предмет.
За мен всичко трябва да е в посока улесняване на учителите и достъпност за децата“, коментира педагогът.

„Ако многообразието не води до някакво качество, до какво качество ще доведе еднообразието“, възрази обаче от своя страна шефът на „Просвета“Никола Коцевски.

По думите му министърът на образованието Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна си представя съвсем друг процес на работа, а именно учебниците да станат по евтини. „Това се нарича ангария, промяна на учебните планове, на закона. Нашето образование все още стои в 20 век, вече сме 21 век“, отсече той.

Освен това, каза той, издателството няма ресърса да произведе тези нови учебници, както предвиди Клисарова.

Последвайте канала на

3056 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
без име

2015.08.18 | 17:05

2
А ти с по колко учебника по един предмет беше , докато учеше и покриваш образователните си степени?Май интересът ти е не в това какво ще е качеството на познания ,а в хонорарите от отпечатване на учебниците и консултантските по изготвянето им?За това ревете толкова много , защото искат да ви резнат келепиреца !!!!
така Е

2014.06.10 | 21:15

1
+1

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини