Официално: Договорът за "Булгартабак" е сключен

  • 13 септември 2011 12:53

  • 934
  • 1
Официално: Договорът за "Булгартабак" е сключен
©

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и БТ Инвест ГмбХ, Австрия подписаха договора за приватизация на 79,83% от капитала на“Булгартабак - Холдинг” АД, София, съобщиха от пресцентъра на агенцията.


Цената по договора е 100 100 000 евро и се заплаща чрез банков превод по сметка на АПСК по следния начин – 20% в деня на подписване на приватизационния договор, а останалата част от 80% - преди приключване на сделката. Окончателното прехвърляне на правото на собственост върху продаваните акции ще стане при осъществяване на приключването, след заплащането на остатъка от покупна цена и след разрешение на Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да се произнесе за концентрация на стопанска дейност.

Според задълженията на приватизационния договор купувачът  за срок от 10 години трябва да запази основния предмет на дейност на дружеството, и да не допуска ликвидация и обявяване в несъстоятелност. Освен това за срок от 5 години не трябва да намалява акционерното си участие в дружеството и дъщерните му дружества, както и да осъществява структурни промени или преобразувания в групата.

Договорът предвижда за срок от 5 години БТ Инвест да изкупува минимални количества български тютюн в размер на 5000 тона за всяка от 5-те години, а до 2014г. да поддържа средногодишна численост на персонала в дружеството и дъщерните му дружества на нивата от 2010г. За две години в Булгартабак трябва да бъдат инвестирани 7 000 000 лв.;

Последвайте канала на

Novini.bg
934 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
mDU

2011.09.14 | 03:58

1
Пак подарена огромна собственост за жълти стотинки. ГОЛЕМИ КОМИСИОННИ ЩЕ ГУШНАТ БЛИЗКИТЕ НА БОКО.

Добави коментар

Водещи новини