40 грабежа се извършват на вечер в София

  • 02 юни 2014 09:34

  • 1401
  • 2
40 грабежа се извършват на вечер в София
©

Около 40 грабежа се извършват на денонощие в столицата като най-голямата активност е в центъра и районите, където живеят имигранти. Това разкриват източници от прокуратурата, пред "Телеграф".

Повечето от нападенията са над жени, като атаката най-често се случва при разминаване на улицата или с удар в гръб. „Най-често взимат накити, чанти и мобилни телефони. Всичко става за броени секунди, защото грабителите удрят по един-два шамара, за да обезвредят жената, дърпат и бягат“, обясняват от държавното обвинение. Престъпниците причакват дамата край спирки или метростанции. Така преди месец попаднал в затвора сириец, който от 2,5 години живее в България. През това време дори успял да се сдобие с хуманитарен статут. Последната жертва на бежанеца била журналистка от столична агенция. Когато го задържали се разбрало, че той стои зад още 5 грабеж, извършени по идентичен начин.

Друг чужденец пък се специализирал само в посегателства срещу мъже, което било голяма рядкост. Причината била, че силният пол обичайно носел повече пари от дамите. „Той действаше с голяма дързост. Пребиваше зверски мъжете, след това ги караше да се качват в колата му, за да отидат до банкомат. Под заплахата, че ще бъдат убити, те изтегляли максимално разрешената сума“, обясняват още разследващи. По този начин чужденецът извършил 15 грабежа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1401 2

Коментари 2

Добави коментар

2014.06.02 | 22:38

2
jandarmeriqta e zaeta po selata da pazi elektorata

2014.06.02 | 22:38

1
Йовчев, нещо да кажеш, или те лъжат а? Омръзна ми да пиша ОСТАВКА.

Добави коментар

Водещи новини