Естония ни похвали

  • 12 септември 2011 17:44

  • 977
  • 1
Естония ни похвали
© Булфото

Естония е впечатлена от убедителните резултати на България в областта на финансовата стабилност и управлението на еврофондовете.

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който е на работно посещение в Естония, се срещна с премиера на страната Андрус Ансип. Основен акцент в разговорите беше естонският опит в областта на електронното управление и информационните технологии.

"Впечатлени сме от работата на вашите експерти и от постигнатото високо европейско ниво. Електронното управление, като един от основните приоритети на нашето правителство, ще допринесе за развитието на икономиката на страната, намаляването на корупцията и постигането на прозрачна и ефективно работеща администрация. Убеден съм в бъдещото ни добро партньорство в тази насока", заяви министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Премиерът информира естонския си колега за ускоряването на работата по вече започнати проекти за изграждане на електронното правителство у нас. Финансовата политика на двете страни и гарантирането на финансова стабилност беше друга тема, по която правителствените ръководители разговаряха днес.

Естонският премиер заяви, че е силно впечатлен от убедителните резултати на България в областта на финансовата стабилност и управлението на еврофондовете.

Министър-председателят Ансип изрази задоволство от политическите и икономическите отношения между двете страни и заяви, че това посещение ще даде още по-голям тласък в развитието на бъдещото сътрудничество. Той изказа силна подкрепа за присъединяването на България към Шенгенското пространство във възможно най-кратки срокове.

Последвайте канала на

Десислава Станева
977 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
98089780400

2014.12.22 | 10:31

1
С тези предизборни обикалки в Европа Бойко цели да вдигне имиджа на ГЕРБ, но и това няма да ги спаси.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини