Изчезнаха 100 000 лева за пенсии

  • 29 май 2014 16:23

  • 2532
  • 0
Изчезнаха 100 000 лева за пенсии
© Булфото

„Български пощи“ запечата клоновете си в Сатовча и Гоце Делчев, пише "24 часа". Това се е наложило след подаден сигнал за изчезнала огромна сума пари. Започнала е пълна ревизия. Изчезналата сума е била предназначена за пенсиите на местните жители.

По непотвърдена информация изчезналата сума е близо 100 000 лв.

Ревизорите влязоха в пощенските клонове в Гоце Делчев около 14.00 ч., след като първо изчакаха да пристигне кола с подкрепление от техни колеги от централата в София.

Според източници кражбата е станала преди 24 май, но е открита едва вчера, след като връщани няколко пъти пенсионери се оплакали на децата си по градовете, че още не са си получили пенсиите за месец май, които се изплащат между 7-о и 20-о число на месеца. Вчера е бил и крайният срок за вземане на пенсионните записи, които пенсионерите получават до поискване в 20-дневен срок от постъпването им в пощенската станция.

И.д. директор на „Български пощи”-Благоевград Емилия Десподска не потвърди, но и не отрече информацията. Тя уточни, че в дружеството единственият упълномощен да контактува с медии е PR Дора Цветкова. През целия ден г-жа Цветкова обаче не вдигаше нито служебния, нито мобилния си телефон.

Това не е първото изчезване на пенсии от Сатовча. През 2008 г. пощенски служител от село Кочан, община Сатовча, присвои 45 000 лв. Миналата година 58-годишният началник на пощенския клон в гърменското с. Горно Дряново Ибрахим Манчев също бе уличен в присвояване на над 60 000 лв. от банкови сметки на съселяните си и пенсиите им, след като инсценира обир на клона и сам падна в капана на неумелите си лъжи. Той бе уволнен, а от задигнатата сума върна само десетина хиляди, защото между другото повечето пари ги дал на кредиторите си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2532 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини