Пуснаха под домашен арест полицай за подкуп от 50 лв.

  • 12 септември 2011 15:51

  • 1003
  • 1
Пуснаха под домашен арест полицай за подкуп от 50 лв.
©

Окръжният съд в Добрич, измени наложената на 46-годишния Румен А.Л. от Добрич мярка за неотклонение задържане под стража в домашен арест, съобщиха от пресцентъра на съда. Мъжът е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 1 юли 2011 г. като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, полицейски орган – младши разузнавач по линия „издирване” в сектор "Криминална полиция" при Първо РУП на ОД на МВР е получил 50 лв.,подкуп .

Окръжен съд – Добрич, взе спрямо Румен Л. на 1.07.2011 г. най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Днес съдът разгледа искането му за изменение на мярката в по-лека. Двамата адвокати на Румен Л. пледираха, че по делото вече са събрани необходимите доказателства и липсва опасност, подзащитният им да се укрие или да извърши друго деяние. Задържаният е съдействал за разкриване на обективната истина и преценка на поведението му налагала изменение на мярката за неотклонение в по-лека. Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, се противопостави на искането с аргумент, че Румен Л. може да въздейства на свидетели по делото.

Прокурорът посочи, че негови приятели са направили такива опити. Окръжен съд – Добрич, след като се запозна с искането, с материалите по делото и изслуша становищата на страните, измени наложената на Румен Л. мярка за неотклонение задържане под стража в домашен арест. Определението на съда подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна, а делото е насрочено там за 20 този месец. Румен Л. има средно образование, женен е, работи и не е осъждан.

Последвайте канала на

Novini.bg
1003 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.05.10 | 00:08

1
За кокошка няма прошка....... Тоя ще го отнесе за 50 лева, а ония с милионите им дреме на уя. Егати простотията, тоя мърльо си е за дисциплинарно уволнение, но има хора дето трябва да имат по девет живота за да си излежат присъдите, ако има кой да ги осъди изобщо!

Добави коментар

Водещи новини