Осъдиха жена заради неплатени данъци

  • 28 май 2014 13:57

  • 2105
  • 1
Осъдиха жена заради неплатени данъци
©

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимата Ана Парпарова на три години лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от пресцентъра на съда.

Тя е осъдена да заплати в полза на държавата сумата от 113 060.70 лева, представляващи обезщетение за причинените вреди вследствие на престъплението по чл.255,ал.3 от НК. Тя беше призната за виновна в това, че в периода месец декември 2008 г.-14 март 2011 г. в град Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на счетоводител и упълномощено лице от „Хриспетров” ЕООД, с.Йоаким Груево, област Пловдив, е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения за „Хриспетров” ЕООД в особено големи размери - 113 060,70 лв., представляващи дължим данък върху добавената стойност, като при водене на счетоводството, е съставяла документи с невярно съдържание: отчетни регистри - дневници за покупките на „Хриспетров” ЕООД, в които е отразявала данъчни фактури по доставки с право на пълен данъчен кредит, без да са налице доставки; данъчни фактури със завишени стойности, както и е отразявала повторно вече отразени за предходен период данъчни фактури и като е потвърдила неистина в подадени пред ТД-НАП-Пловдив декларации, които се изискват по силата на закон и е приспаднала неследващ се данъчен кредит,
Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимата признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2105 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мария Петрова

2014.05.30 | 13:44

1
Аз искам да знам на колко е осъден собственика на фирмата в чийто джоб реално са влезли тези пари.

Добави коментар

Водещи новини