Хванаха сирийци в микробус с кисело мляко

  • 28 май 2014 11:36

  • 1356
  • 0
Хванаха сирийци в микробус с кисело мляко
©

Хванаха сирийци в специално пригоден тайник в микробус. Те са открити от служители на Главна дирекция „Гранична полиция", съобщават от пресцентъра на МВР. Около 21.00 часа снощи, на ГКПП Никопол - Ферибот за излизане от страната пристигнал хладилен микробус "Ивеко" с великотърновска регистрация, управляван от 56-годишен русенец. Заедно с него пътувал и 57-годишен негов съгражданин.

Микробусът превозвал 100 касетки с кисело мляко. При физическа проверка граничните полицаи забелязали конструктивни изменения на страничната врата на товарния отсек и кабината и отклонили микробуса за щателна проверка. При нея униформените установили, че между предния борд на товарния отсек и гърба на шофьорската кабина има изграден тайник, а достъпът до него се осъществявал през тавана на микробуса под хладилния агрегат. От тайника са изведени деветима сирийски граждани, седем, от които били с документи за самоличност.

Чужденците, заедно с шофьора и спътника му, са задържани и са приведени на РУП-Никопол. Случаят е поет от разследващи полицаи, наблюдаван от прокуратурата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1356 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини