Елиминираха зам.-шефа на Митница Свиленград, защото пречеше на сивия сектор, обяви Ваньо Танов

  • 27 май 2014 18:12

  • 4909
  • 3
Елиминираха зам.-шефа на Митница Свиленград, защото пречеше на сивия сектор, обяви Ваньо Танов
©

Момчето е изключително ерудирано. За мен той е на изключително високо ниво и се е развивал. Аз го заварих заместник-началник на Митницата, но в определени моменти беше и шеф, съвместяваше двете длъжности.

Така бившият шеф на Митниците Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната коментира в ефира на ТВ7 ареста на заместник-директора на свиленградската митница Георги Георгиев.

„Смятам, че то е умно и хитро момче и когато чух тази новина за неговото задържане лично аз и до днес не мога да повярвам“, допълни Танов.

Свиленградската митница, Кулата, Калотина, това бяха едни от митниците, където корупцията беше на най-високо ниво преди влизането ни в ЕС. Доста промени се направиха, отбеляза той.

Помолен да коментира дали не става дума за цяла групировка около Георгиев, Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната каза: „Не знам в какъв смисъл групата на Георгиев. От миналата година знам, че са възстановени абсолютно всички пари в Митница Свиленград. В този смисъл групата на Георгиев е тази, която знае твърде много и пречи за събирането на тези средства“.

„Аз лично се съмнявам да става дума за организирана престъпна група или не познавам човека. Според мен той не може да се замеси в наркотрафик, защото това е дейност, в която участват много хора. Второто нещо наркотикът е намерен в служебен автомобил, а не в личния му“, категоричен бе Танов.

Според него става дума за провокация с цел да бъде елиминиран Георги Георгиев: „Явно той пречи в събирането и отчитането на средства, зад това според мен стои сегашното ръководство на митницата“.

Танов разкри името на съветник, който нямал достъп до класифицирана информация и който бил замесен в освобождаването на Георгиев. „Знам, че беше назначен и скандално освободен от органите на МВР за изтичане на информация“, коментира ексшефът на митниците. Той потвърди, че става дума за Николай Попов.

Повишаването на приходите идваха от това, че те не са събирани в сивия сектор. В момента отново са се върнали старите схеми. Не само, че не се събират пари от там, откъдето трябва, доста по-големи са средствата, които се отклоняват“, подчерта Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната.

Искано е тенденциозно да бъдат подхвърляни наркотици, цигари без бандерол и други безакцизни стоки на Георгиев, по думите на Танов. „Зад тези поръчкови акции според мен стоят хората, които бяха засегнати от това, че огромна част от приходите бяха събирани от фирми, които преди са плащали по 400-500 хил. лв. акциз месечно и започват да плащат изведнъж по 5 млн. лв.“, допълни той.

„България беше единствената държава с такъв ръст в приходите в условията на икономическа криза по време на управлението на ГЕРБ“, заяви станалият известен покрай скандала с Мишо Бирата – Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната.

Последвайте канала на

4909 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
BOIKO E TURSKI IBRIK

2014.05.29 | 20:33

2
TIKVOOOOOOOOOO KURVOOOOOOOOOOOOOOOO PAK LI STE STROISH DJAMII KURVOOOOOOOOOOOOOOOO
onq s konq

2014.05.29 | 20:33

3
Ако иска ще строи,ако иска-няма да строи.Ти па къф си че да питаш?Всъщност си провален сидерунгел беэ право на глас пожиэнено:)
bbb

2014.05.29 | 20:33

1
сега пак камионите с кокаин и контрабандни стоки ще минават границата /с турция/ ако тиквата борисов вземе властта.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини