Експерт: Евроскептичният триумф може да промени политиката в 28-те

  • 25 май 2014 13:38

  • 1668
  • 2
Експерт: Евроскептичният триумф може да промени политиката в 28-те
©

Успехът на евроскептичните партии в изборите за Европейския парламент, които завършват днес, няма да промени радикално работата на законодателния орган на блока. В същото време обаче по-голямото представителство на тези политически формации в ЕП може да се отрази на политиката на страните-членки, коментира експертът от мозъчния тръст Карнеги-Европа Ян Техау, предаде АФП.

Според предаварителните проучвания евроскептиците могат да получат около 100 от общо 751 места в ЕП. Според анализатора депутатите в ЕП не са могли да убедят гражданите на 28-те, че техният вот е важен и да ги обединят около европейската идея и парламентът има нужда от сериозна реформа.

Опонентите на европейската интеграция в Дания, Италия и Франция може да излязат на челни позиции, което може да промени политиката на Копенхаген, Рим и Париж и по отношение на Брюксел, и по отношение на вътрешната политика, коментира Техау. Във Великобритания партията на Найджъл Фараж, която получи много гласове на местните избори, може да стане фаворит на жителите на Обединеното кралство във вота за Европейския парламент.

Антиевропейските партии успяха да привлекат гласоподаватели с критики към ЕС заради политиката му към по-голяма интеграция вътре в блока и отношението си към имигрантите, допълва специалистът.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1668 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Без мен

2014.05.29 | 10:37

1
На избори за евро гейският съюз про САЩ!

2014.05.29 | 10:37

2
+1

Добави коментар

Водещи новини