ДАНС хвана петричанин с 5 кг взрив, пушки, „Калашник” и канабис

  • 23 май 2014 20:10

  • 1798
  • 1
ДАНС хвана петричанин с 5 кг взрив, пушки, „Калашник” и канабис
©

При специализирана акция в гр. Петрич служители на ДАНС са задържали криминално проявен, в чийто дом е бил открит арсенал от незаконни взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси, както и наркотични вещества.

Иззети са 5 кг взривни вещества, учебна граната, преработена в бойна, 8 метра огнепроводен и детониращ шнур, 18 детонатора с прикрепен огнепроводен шнур към някои от тях, електрически взриватели и други компоненти, необходими за изработване на адски машини.

При претърсването са иззети и множество различни видове огнестрелни оръжия, характерни за използване при извършване на тежки престъпления, част от които са със заличени номера.

Задържани са автомат „Калашников”, 7.62 мм с 3 пълнителя, 2 нарезни карабини със заглушители, една от които със скъсена цев и отрязан приклад, 5 пистолета, 5 револвера, 8 газови пистолета и револвери, повечето от които с видоизменена конструкция, ловна гладкоцевна пушка, около 1000 боеприпаса от различни калибри, включително и за иззетите оръжия, оптика, заглушител; множество цеви, затворни блокове и др.

От жилището са иззети и около 2,5 кг канабис.

В хода на проведената операция криминално проявено лице, обитаващо жилището, е задържано за срок от 72 часа. Повдигнати са му три обвинения. Собственикът на арсенала е осъждан ефективно два пъти - за незаконно притежание на оръжие и взривни вещества, както и за притежание на наркотици.

Задържаният е съпричастен към множество извършени престъпни деяния, свързани с причиняване на тежки и средни телесни повреди. По случая се води досъдебно производство, наблюдавано от Районна прокуратура-Петрич.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1798 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.05.25 | 10:17

1
поредната мутра финансирана от червените боклуци която ще се измъкне

Добави коментар

Водещи новини