Няма опасност българите да останат без лични лекари

  • 23 май 2014 19:13

  • 2477
  • 1
Няма опасност българите да останат без лични лекари
©

Няма никаква опасност от 1 юни част от българите да останат без личен лекар, увери в Пловдив министърът на здравеопазването Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския. Договорите с общопрактикуващите лекари се сключват за срок от една година, това означава, че те ще продължат да изпълняват дейността си, допълни Андреева.

Така тя опроверга направеното по-рано днес изказване на бившия здравен министър от правителството на ГЕРБ Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, че заради забавени процедури личните лекари, които не са придобили специалност "Обща медицина", ще спрат да практикуват и 1 милион българи ще останат без личен лекар. Крайно време е хора, които не разбират от здравеопазване, да спрат да го коментират и да внасят допълнително напрежение сред медицинското съсловие и пациентите, заяви министър Андреева. По думите й, срокът за придобиване на специалност ще бъде удължен соще 5 години. Вече е внесено предложение за промяна на закона и то предстои да бъде гласувано от Народното събрание.

Водим преговори с ректорите на медицинските университети от тази есен да се въведе дистанционно обучение за придобиване на специалност, съобщи министър Андреева. Така лекарите ще може да се специализират, без да напускат практиката си. Задължителната специалност по обща медицина трябва да бъде придобита от общо 700-800 лични лекари в цялата страна, уточни министър Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския. В МБАЛ "Пловдив" тя откри кабинет за майчино и детско здраве. Инвестицията е над 180 000 лв. Кабинетът е оборудван с модерна апаратура за диагностика - ехограф от най-висок клас, фотоколпоскоп, електрокоагулатор. У нас ще бъдат разкрити 28 подобни кабинета в областните лечебни заведения и 16 в общинските, каза министър Андреева.

Целта е да помогнем максимално на младите, на бременните жени, на двойките с репродуктивни проблеми да намерят бърза консултативна помощ, информация, подкрепа, насочване към специалисти, добави тя.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2477 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.15 | 21:08

1
"...те ще продължат да изпълняват дейността си" Защо? За да се разправят с цигани. За да не им плащат. За да им се дуsт идиоти като Сидероглу ага и Местан бей. Най-правилно е да изчезват на вън. Тук да остане др.Стани Шеф. Той да се разправя с турците и циганите. Те са му компанията. За интелигентните хора - свободният свят.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини