Дивотинци измират от стрес

  • 23 май 2014 11:06

  • 1875
  • 0
Дивотинци измират от стрес
© Булфото (архив)

Земетресението, ударило Перник и околните села продължава да ражда трагедии. На 22 май станаха две години от бедствието. Но жителите на района продължават да подскачат при всеки лек трус, а мъката от разрушенията и преживяното продължават да сеят смърт в Дивотино, селото, където беше епицентъра на взрива, пише „Телеграф”.

Хората не крият, че две години след катаклизма, това е тема номер едно в разговорите. Къщите стоят все още с пукнатини и срутени комини. Една от жителките на име Красимира твърди, че е сред малцината, които са получили помощ – в размер на 10 000 лева. Състоянието на дома и е било такова, че е трябвало да се събори къщата. На нея обаче и дожаляло да го направи, защото родителите и цял живот я строили.

Има фирми, които предлагат да санират и да извършат други ремонти, но хората не могат да си го позволят.

Не по-добро е положението и в село Кралев Дол. Хората се чувстват забравени и от общината и от държавата, защото къщите им са не по-малко пострадали. Тук има семейства, които след оценка на щетите са получили отказ за обезщетение.

Възрастна жена обяснява как наскоро как парчета от разместените керемиди паднали в комина и предизвикали пожар. В селото има и цели къщи, останали без обитатели, които се страхуват да живеят в тях. Трусът е отнел на хората почти всичко, за което са работили години наред.

Кметицата на Перник Росица Янакиева коментира, че друга инстанция отпускала парите, а общината само ги разпределяла. Тя обещава да направи пълна проверка по информацията.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1875 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини