Северна Корея откри огън по южнокорейски боен кораб

  • 22 май 2014 14:15

  • 2768
  • 2
Северна Корея откри огън по южнокорейски боен кораб
© Getty Images/Guliver

Северна Корея откри огън в оспорвани териториални води близо до южнокорейски боен кораб, съобщава местна медия, цитирана от БТА.

Артилерийски снаряди са паднали близо до южнокорейски патрулен кораб до остров Енпхендо, който се намира в най-северната южнокорейска територия в Жълто море. Бойни кораби на Северна и Южна Корея са разменили артилерийски огън в западното крайбрежие на Корейския полуостров.

Малко по-късно офицер от военния щаб на Южна Корея заяви, че Северна Корея е стреляла по южнокорейски кораб, който е бил на патрулна мисия до оспорвани териториални води. Корабът не е ударен, уточнява офицерът.

Не се потвърждава информацията, че Южна Корея е отговорила със стрелба до севернокорейски кораб.

Южна Корея е изстреляла няколко артилерийски снаряда по северната си съседка, но подробности не се представят, включително дали снарядите са изстреляни от кораб или основната територия. Местната телевизията допълва, че жителите на остров Енпхендо са евакуирани.

Във вторник южнокорейски бойни кораби произведоха предупредителни изстрели, за да отблъснат три севернокорейски кораба, които за кратко нарушиха границата по оспорваните води. В сряда Северна Корея обеща да отговори. Двете Кореи често се обстрелват в Жълто море заради оспорвани териториални води.

През последните седмици КНДР проведе артилерийски учения и тестове на ракети.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2768 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Обамист

2014.07.04 | 19:11

2
Почна се....
717

2014.07.04 | 19:11

1
Кимката има пръст в тая работа. Кимка моля те не плаши света когато си гладен :D

Добави коментар

Водещи новини